Symposium “Ontwerpen voor de Oost”

Op 16 maart vond het Symposium “Ontwerpen voor de Oost plaats in de Zuiderkerk in Amsterdam. Het Symposium is georganiseerd rond de publicatie van de boeken “Architectuur met vlag en wimpel.” en “Alweer een sieraad voor de stad”. De boeken beschrijven het werk van Eduard Cuypers en Hulswit Fermont in voormalig Indië. In deze boeken wordt aandacht besteed aan het ontbrekende hoofdstuk in de Nederlandse Architectuurgeschiedenis over de architectuur en vormgeving tussen 1900 en 1950 in het voormalige Nederlands Indië. Het symposium wordt ’s middag in de Zuiderkerk gehouden en is het slot van een lezingencyclus die begon met een eerste lezing op 2 februari in Museum het Schip in Amsterdam. Er kwamen een kleine 250 personen op af.

Naast de auteur van de bovengenoemde boeken treden ook de volgende sprekers op: Dr. Pauline K.M. van Roosmalen, Frans Leidelmeijer en  Dr. Jan van Dullemen.